O nama

Stranica je osmišljena kao kalkulator koji korisnicima pruža okvirne cene plaćanja carine i PDV-a prilikom carinskog postupka (uvoz automobila u Srbiju).

Korisnik treba unijeti tražene podatke o vozilu i odabrati carinske dokumente koje može priložiti prilikom postupka uvoza.

Na osnovu cene vozila i priloženih dokumenata kalkulator će izračunati carinska davanja i vrijednost PDV-a na stavke koje se oporezuju.

Porez i carina na Uvoz automobila

Plaćanje poreza i carine prilikom uvoza automobila u Srbiju detaljno je opisano na linku – Uvoz u Srbiju

Osim toga, objasnili smo i postupak homologacije vozila u Srbiju, kao deo carinskog postupka koji prethodi prvoj registraciji u Srbiju.

Vrednost carine i PDV-a na uvoz polovnog automobila računa se po vrednosti plaćenog računa ili prema kataloškoj vrijednosti vozila.

Kalkulator koristite tako da za početnu vrednost unesete cenu fakture u eurima. Cena će se konvertovati po važećem datumu da bi se obračun izvršio u domaćoj valuti (RSD).

Ovisno o odabranim parametrima (kategorija vozila, prateća dokumentacija…) dobit ćete okvirne vriednosti svih troškova koji prate postupak uvoza.

Online kalkulator informativnog je karaktera i nikako ne može poslužiti kao relevantan alat za točne vrijednosti carinskog postupka.

Koristite ga kao pomoćni alat koji može dati približne vrijednosti (izdatke) plaćanja tijekom carinjenja.

Euro norma ograničava uvoz zastarjelih vozila. Trenutno se još uvijek može uvesti automobil s Euro 4 normom.

Benzin, dizel i hibrid su još uvijek stavke koje direktno ne utječu na ukupni obračun davanja prema državi.

Naknadno ćemo kalkulator nadograditi: da korisnici imaju uvid u sve troškove prilikom uvoza, kao i troškove nakon uvoza (do registracije).

Partneri sajta